Klantcase Stichting de Welle

Nieuw pand voor Stichting De Welle, met ontwerp van Anne-Carien

 

Afbladderende verf, lekkages, tocht: voordat Stichting De Welle eind 2016 naar hun nieuwe pand aan de G.H. Beensweg in Wierden verhuisde, was deze voormalige kleuterschool toe aan een flinke opknapbeurt. En die kreeg het pand ook, met dank aan het ontwerp van Anne-Carien Interieurarchitect. “De voormalige klaslokalen zijn omgetoverd tot kantoorruimtes, een kleurrijke vergaderplek en een ontmoetingsruimte”, vertelt Marianne Pekkeriet, locatiemanager bij Stichting de Welle. Het is een gezamenlijk project geweest van Stichting De Welle, maatschappelijk werk, de gemeente Wierden én Anne-Carien.”

Interieurontwerper uit Wierden

Anne-Carien paste als Wierdense interieurontwerper perfect in deze samenwerking. “En daarnaast sloten haar ideeën goed aan op de onze”, vertelt Pekkeriet. “We wilden een frisse, open en lichte uitstraling. Het moest een pand worden waar mensen zich prettig voelen. En natuurlijk moest het interieur qua kleurstelling aansluiten bij de felle kleuren uit de huisstijl van De Welle. Anne-Carien zorgde daarbij voor de praktische vertaling en leuke accenten. Ze heeft ons ook volop betrokken in haar ontwerpproces. Ik heb haar daarbij ervaren als erg enthousiast, initiatiefrijk en open. Regelmatig hebben we met elkaar gespard over kleuren, vormen en materialen. Maar Anne-Carien is een echt een functionele interieurontwerper. Zo heeft ze ons materialen aangereikt die gemakkelijk schoon te houden zijn. Heel fijn, want zo is het pand niet alleen heel mooi geworden, maar ook praktisch in gebruik.”

Ontwerp multifunctioneel pand

Het nieuwe pand van De Welle is multifunctioneel en wordt gebruikt door verschillende doelgroepen. Het interieur moest daar dan ook perfect bij aansluiten. “Dat gold zeker voor onze flexibele kantoorruimte,” vertelt Pekkeriet. “Hier heeft Anne-Carien Het Nieuwe Werken in verwerkt. In de ruimte staan zowel lage bureaus als zit-sta-bureaus, af en toe komen mensen een hometrainer in plaats van een bureaustoel tegen en er staan zitballen zodat mensen op een informele manier met elkaar kunnen overleggen.” Pekkeriet is dan ook erg trots op het nieuwe pand. “Het is nu – na de metamorfose – weer een degelijk pand, met een frisse en jonge uitstraling. Zowel van buiten als van binnen laat het pand goed zien waar wij voor staan. De reacties zijn dan ook erg positief: mensen vinden het plezierig om hier te zijn. Een geweldig resultaat, want dat gevoel gaf het pand mensen allang niet meer.”