Werkwijze

Een vrijblijvend eerste gesprek

In het eerste persoonlijke kennismakingsgesprek inventariseer ik uw ideeën en eventueel ook uw budget. Samen zetten we uw wensen en eisen op een rij, ook wel ‘een programma van eisen’ genoemd. Aan de hand van dit eerste gesprek maak ik een opdrachtomschrijving met een daarbij behorende offerte.

De ontwerpfase

Naar aanleiding van het eerste gesprek en het programma van eisen gaan we de ontwerpfase in. Ik ga me in u verdiepen: hoe leeft of werkt u, en waarom? Hoe ziet de ruimte waarin u dit doet eruit? Is dit de ideale omgeving of kunnen we hier verandering in aanbrengen? Met deze informatie en met het programma van eisen in mijn achterhoofd kom ik met een praktisch plan: van schetsontwerp tot definitief ontwerp inclusief plattegronden, aanzichten, 3D-tekeningen en een bijbehorend kleuren- en materialenvoorstel.

De uitwerkingsfase

Wanneer u tevreden bent met dit voorstel werk ik het ontwerp verder uit en maak ik het gereed maken voor de offerteaanvraag. Uiteraard lever ik daarbij ook de juiste werktekeningen en technische omschrijvingen, voor zowel bouwkundige – als interieurwerkzaamheden. Ik vraag bij diverse aannemers offertes voor u aan, zodat ik u de scherpste prijs kan bieden. We zullen de verschillende offertes samen bekijken en ik adviseer u bij uw keuze.

De bouwfase

Tijdens de uitvoering draag ik zorg voor een correcte realisatie van het ontwerp. Kortom: ik let er op dat er wordt gebouwd wat u beloofd is. Ook houd ik contact met uw leveranciers en andere betrokken partijen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. En uiteraard overleg ik tijdens het bouwproces regelmatig met u over de voortgang.

De evaluatiefase

Nadat de verbouwing gereed is wordt uw nieuwe interieur opgeleverd. Ik zal het project met u evalueren, zodat ik van uw ervaringen kan leren. En daarna kunt u optimaal van uw nieuwe interieur genieten!